Verbr. Arendonk - KFC Mol 2-3

Verbr. Arendonk - KFC Mol 2-3

Datum: Zondag 10-01-2016

Aanvang:  14u30

Selectie:

Thomas Cools

Wout Philipsen, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Bert Swinnen, Thomas Adriaensen

Jasper Slegers, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Jari Luysterborg, Siebe Eyckmans, Bernard Baert

Met de verplaatsing naar Verbr. Arendonk hadden wij geen betere tegenstrever kunnen treffen om de competitie te hervatten.  Het elftal van Guy Rymen had voor de winterstop een indrukwekkende  reeks neergezet.  Het bleef 11 wedstrijden op rij ongeslagen en behaalde 31 op 33 punten. Intussen hadden ze nog eens de beste aanval en verdediging van de reeks. Op de laatste speeldag voor de winterstop verkochten ze FC Wezel nog een ferme oplawaai door ginder met 2-5 te gaan winnen. Kortom gezegd, wij hadden niets te verliezen. Iedereen was gemotiveerd om hen het vuur aan de schenen te leggen. Trouwens was het ook niet de eerste keer dat we een koploper onderuit haalden dit seizoen. Was een nieuwe stunt  in de maak?

Jasper Slegers kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap van een competitiewedstrijd voor het eerste elftal.

Arendonk begon het best aan de wedstrijd en had binnen de minuut al op 1-0 voorsprong kunnen staan via Tom Michiels maar Thomas Cools stak hier een stokje voor door zijn schot te stoppen. Na 5’ kregen ze een tweede kans maar ook deze werd niet omgezet in een doelpunt. In de eerste minuten was het even zoeken maar vrij snel stonden we goed in de organisatie. Stilaan begon de motor van Arendonk  te sputteren en kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Rond het kwartier kwamen we met geluk op voorsprong na een vrijschop van Stef Melis. Lars Nuyts kreeg de bal op zijn been en scoorde zo een own-goal. In een dol kwartier daarop volgend, scoorden we nog 2 keer via de jarige Bula Bula telkens na een assist van Jasper Slegers. Thomas Adriaensen knalde van dichtbij over en  ook Leeroy Gypen had de 0-4 aan zijn voet maar hij miste zijn schot. In de 38’ was Arendonk nog één keer gevaarlijk met een afstandsschot van Maik Schampers waarop Thomas Cools al zijn kunnen moest tonen om zijn netten schoon te houden.

Met  een comfortabele 0-3 voorsprong konden we gaan rusten. Het eerste kwartier van de tweede helft zonder kleerscheuren doorkomen was de opdracht.

Arendonk bracht een extra aanvaller in de ploeg en ging ons direct onder druk zetten wat we ook verwacht hadden. Het was een spel van alles of niets voor Arendonk.

Van voetballen was geen sprake meer. Het middenveld werd overgeslagen en alle ballen werden in onze 16-m gedropt. Inworpen en hoekschoppen zorgden ook telkens voor gevaar door hun atletisch vermogen. We plakten met onze rug tegen eigen doel en door het paniekerig ontzetten konden we er niet meer uitkomen. Het was pompen of verzuipen. In de 53’ scoorde Steven Roovers de 1-3  en in de 64’ stond de 2-3 al op het scorebord na een doelpunt van Lars Nuyts. We waren niet geslaagd in onze opzet en met nog 25’ te spelen kon deze wedstrijd weer alle kanten op. Thomas Adriaensen werd na de aansluitingstreffer gewisseld door Bernard Baert om zo terug meer duelkracht te verkrijgen in het middenveld. Stilaan geraakte de brandstoftank van Arendonk leeg en kwamen we terug in de wedstrijd. In de 82’ kon Bula Bula door de mazen van het net glippen maar maakte de verkeerde keuze door Jari Luysterborg aan te spelen i.p.v. de goed gevolgde Siebe Eyckmans. Even later werd Bula Bula door Thomas Wouters alleen voor doel gezet maar de thuisdoelman kon de bal uit zijn voeten halen. Hier had de wedstrijd moeten beslist zijn. Net voor het einde van de reguliere speeltijd was Arendonk nog één keer gevaarlijk door een goed genomen vrijschop van Kim Nijs. In blessuretijd kon Siebe Eyckmans nog eens vluchten op de flank, hij bediende Bula Bula maar deze miste de open kans. Een derde doelpunt voor de jarige Bula Bula zou fantastisch geweest zijn.    

Met deze overwinning ,die over de hele wedstrijd gezien verdiend is, doen we een schitterende zaak en zijn we 2016 goed begonnen.

Deze punten zijn bonuspunten, want op Arendonk winnen is niet iedereen gegeven.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 1’: (A) Tom Michiels dribbelt zich vrij in het 16-m gebied  en kan op doel schieten. Thomas Cools moet met een lage duik naar rechts snel naar de grond om het grond scherend schot uit zijn doel te houden.
 • 5’: (A) Evert Hulsmans zet zich door op de rechterflank en met een kapbeweging ter hoogte van ons 16-m gebied dribbelt hij Stef Melis. Thomas Cools kan zijn schot stoppen.
 • 8’: (M) Bert Swinnen kan met een vrijschop vanop de rechterflank Bula Bula bereiken. Bul a Bula kan ongehinderd op doel koppen maar zijn kopbal gaat over.
 • 12’: (M) De flankvoorzet van Wout Philipsen wordt gedragen door de wind en verrast bijna de thuisdoelman. Joris Smeyers kan de bal nog net met de vingertoppen over lat in hoekschop tippen.
 • 14’: (M) Vrijschop van Stef Melis vanop de linkerflank  wijkt af op het been van Lars Nuyts. Joris Smeyers is verrast en de bal verdwijnt in het lege doel. Stand : 0-1.
 • 18’: (M) Bula Bula wordt tussen 2 verdedigers aangespeeld door Jaspers Slegers en komt zo alleen voor Joris Smeyers. Bula Bula scoort beheerst de 0-2.
 • 25’: (M) Thomas Adriaensen kan met een doorsteekpas Jasper Slegers op de rechterflank weg sturen. Jasper wint het duel op snelheid en zet met een strakke lage laterale pas Bula Bula alleen voor doel. Bula Bula werkt beheerst af. Stand 0-3.
 • 30’: (M) Thomas Adriaensen infiltreert in het 16-m gebied. Hij knalt over het doel. Bula Bula en Bert Swinnen waren aanspeelbaar.
 • 35’: (M) Flankvoorzet van Jasper Slegers wordt door Steven Roovers weggekopt. Na wat geharrewar komt de bal bij Leeroy Gypen terecht die zijn schot met rechts compleet mist. Dit had de 0-4 kunnen zijn.
 • 38’: (A) afstandsschot van Maik Schampers. Thomas Cools pakt uit met mooie save en duwt de bal in hoekschop.

Tweede helft:

 • 53’: (A) Na een ontzette inworp komt de bal bij Daan Huysmans terecht. Deze trapt op doel , Thomas Cools laat zich verrassen door de botsende bal en kan hem enkel nog als een volleybalspeler onderhands verwerken. Via zijn onderarmen gaat de bal de lucht in. Thomas kan niet meer bij de bal en in het geharrewar komt deze bij Steven Roovers terecht die van kortbij kan scoren. Stand 1-3.
 • 64’: (A) Hoekschop voor Arendonk. Thomas probeert de hoge bal boven alle hoofden te plukken. Al dan niet gehinderd door een tegenstrever lost hij de bal. Lars Nuyts kan in het geharrewar dat  eerst bij de bal en scoort van dichtbij. Stand 2-3.
 • 84’: (M) Bula Bula dribbelt zich vrij maar bediend Jari Luysterborg i.p.v. Siebe Eyckmans die alleen op doel kan gaan.
 • 87’: (M) Thomas Wouters stuurt met een perfecte doorsteekpas Bula Bula alleen op weg naar doel. Joris Smeyers  houdt het hoofd koel en kan de bal uit de voeten van Bula Bula halen. Dit had het nekschot voor Arendonk moeten zijn.
 • 89’: (A) Vrije trap vanop +/- 20m naar de verste paal. Thomas Cools duwt de lage bal met een goede safe in hoekschop.
 • 91’: (M) Sieben Sannen wordt op de linkerflank weggestuurd , zijn perfecte voorzet wordt  door Bula Bula onbegrijpelijk gemist. De bal gaat over het lege doel buiten. 

Vervangingen:

 • 60’: Jasper Slegers door Jari Luysterborg.
 • 65’: Thomas Adriaensen door Bernard Baert.
 • 80’: Leeroy Gypen door Siebe Eyckmans.

 

KFC Mol - FC Wezel 1-1

Datum: Zaterdag 12-12-2015

Aanvang:  19u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Bert Swinnen, Wout Philipsen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Jari Luysterborg, Siebe Eyckmans, Thomas Adriaensen

Met Wezel kregen we één van de titelkandidaten over vloer. Met 15 op 15 en een doelgemiddelde van 3,6 per wedstrijd in de tweede periode konden ze mooie statistieken voorleggen. Konden wij  vandaag hun opmars stoppen was dan ook de vraag?

KFC Mol ging het best van start en was binnen de 5-minuten twee keer dicht bij de openingstreffer. In de 7’ was het Wezel dat op zijn beurt bijna op voorsprong klom wanneer een kopbal van Kenny Put op de doellijn werd weggekopt door Jonas Claes. Wezel had het meeste balbezit maar kon dat niet omzetten in het creëren van echte kansen. Het was eerder door ons balverlies dat ze voor gevaar konden zorgen. Zo kwam ook het doelpunt, gescoord door Kevin Kerckhofs in de 36’, tot stand. Eerder was Bert Swinnen dicht bij de openingstreffer maar een Wezelse verdediger kon zijn schot onschadelijk maken. Na een vrij evenwichtige eerste helft gingen we met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Tijdens de rust kwamen we tot het besef dat Wezel deze avond niet superieur was en er voor ons echt wel meer in zat ondanks die 0-1 achterstand.

In de tweede helft moesten we dan ook op zoek naar de gelijkmaker maar met het nodige geduld. Het was een kwestie om goed in de organisatie te blijven spelen en zeker geen tweede doelpunt te slikken. In de aanvangsminuten van de tweede helft kon Wezel dreigen met afstandsschoten van Nuyts en Van De Paar. Daarna hadden wij het meeste balbezit maar konden enkel dreigen op stilstaande fasen. Wezel zakte verder weg doch het kwam via Jerry Poorters in de 60’ en Kerim Hangisi in de 89’ zeer dicht bij de 0-2. De misser van Hangisi kwam Wezel duur te staan want in de slotminuut was het Thomas Wouters die uiteindelijk de verdiende gelijkmaker scoorde, na een hoekschop van Bert Swinnen. I.p.v. 0-2 werd het 1-1.

De geschiedenis herhaalde zich vandaag. In de heenronde was het Bert Swinnen, die via een vrijschop in blessuretijd, de gelijkmaker scoorde. Zo gingen we ginder ook nog met een punt aan de haal.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 2’: (M) Jonas Claes kan zich doorzetten op de rechterflank. Na een dubbelpas met Bula bula kan hij de doellijn halen. Zijn voorzet wordt voor de voeten van Leeroy Gypen en Bulal Bula door een Wezelse verdediger ontzet.
 • 4’: (M) Voorzet van Bert Swinnen vanop rechts naar de inlopende Joris Sannen. Joris kopt de bal overhoeks naast.
 • 7’: (W) Een hoekschop wordt door Kenny Put goed ingekopt maar Jonas Claes kan de bal op de lijn ontzetten.
 • 25’: (W) Een slechte inspeelpas van Dieter Conderaerts ,in de as van het veld, wordt door Nick Nuyts onderschept. Deze kan Kerim Hangisi aanspelen. Zijn schot wordt door Thomas Cools gestopt.
 • 30’: (M) Jonas Claes loopt de rechterflank af. Vanop de doellijn kan hij achterwaarts Bert Swinnen bereiken. Bert ziet de opening en wil de bal overhoeks binnenschieten. Een Wezelse verdediger kan zich nog net in de baan van bal smijten en verhindert zo een gemaakt doelpunt.
 • 36’: (W) Wout Philipsen wil met een laterale pas op onze speelhelft Joris Sannen aanspelen. Nick Nuyts kan de bal onderscheppen en stuurt Kevin Kerckhofs direct op weg naar ons doel. Na een individuele actie schiet hij de bal onhoudbaar binnen. Stand 0-1.

Tweede helft:

 • 2’: (W) Afstandsschot van Kurt Van De Paar. Thomas Cools pakt.
 • 4’: (W) Afstandsschot van Nick Nuyts . Thomas Cools kan de bal zijwaarts weg boksen.
 • 7’: (M) Flankvoorzet van Stef Melis vanop links naar de inlopende Bert Swinnen. Bert kopt de bal net over .
 • 10’: (M) Met een vrijschop vanop rechts kan Bert Swinnen de  vrijstaande Joris Sannen bereiken. Joris kan niet perfect bij de bal en kopt de bal over het doel.
 • 20’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen naar Stef Melis aan de tweede paal. Stef kan de bal in de korte hoek koppen maar de bezoekende doelman zit er nog met een hand tussen en moet een hoekschop toestaan.
 • 30’: (W) Jerry Poorters knalt vanop +/-20m naar doel. Jonas Claes staat op de juiste plaats en kopt de bal van de lijn weg.
 • 40’: Dieter Conderaerts schuift in en komt na een dubbelpas met Siebe Eyckmans vrij op de linkerflank. Dieter kan voorzetten naar Joris Sannen maar kopt de bal in de handen van de bezoekende doelman.
 • 44’: (W) Kurt Van De Paar stuurt Kerim Hangisi met een steekpas de diepte in. Hangisi komt alleen voor doel maar Thomas Cools kan met een knappe actie de bal uit zijn voeten halen. Dit had de 0-2 moeten zijn.
 • 45’: (M) Thomas Wouters kan een afvallende bal , na hoekschop van Bert Swinnen, van dichtbij  met links binnenschieten. Stand 1-1.

Vervangingen:

 • 45’: Thijs Van Gompel  door Thomas Adriaensen.
 • 60’: Wout Philipsen  door Jari Luysterborg.
 • 60’: Leeroy Gypen door Siebe Eyckmans.

 

KFC Mol - KFC Zammel 2-1

Datum: Zaterdag 05-12-2015

Aanvang:  19u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Bert Swinnen, Jari Luysterborgh

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Jan Vandamme, Thomas Adriaensen

Na 3 uitwedstrijden op rij mochten we eindelijk nog eens aantreden voor eigen publiek. Op de laatste speeldag van de heenronde waren we de gastheer voor hekkensluiter Zammel dat amper 1 punt sprokkelde uit zijn vorige wedstrijden. Deze wedstrijd moest dan ook absoluut gewonnen worden. Vanaf de eerste minuut namen we de wedstrijd in handen met als doelstelling zo snel mogelijk te scoren maar de eerste kans was toch voor Zammel via Steven Verhaert. Naargelang de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat Zammel blij was met een gelijkspel. Het hield constant 10 spelers achter de bal en ontnam ons alle ruimte in de zone van de waarheid. Alle middelen waren geoorloofd om ons niet te laten voetballen. Wij liepen in hun val en hanteerden teveel de lange bal.

In de eerste speelhelft  voetbalden we  enkele kansen bij elkaar maar scoren konden we niet. Via Joris Sannen en Bert Swinnen waren we erg dicht bij de openingstreffer. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Om de wedstrijd open te breken moesten we snel kunnen scoren. De tweede speelhelft was enkele minuten bezig toen Bert Swinnen met een vrijschop bijna de 1-0 op het bord zette maar de bezoekende doelman had een goede redding in huis. Via de paal kwam de bal terug in het spel. We kregen hetzelfde spelbeeld als in de eerste speelhelft en tot overmaat van ramp kwamen we 0-1 achter in de 50’. Vanaf nu kroop Zammel  in een egelstelling en kwam er niet meer uit. Met ons spel ging het echter van kwaad naar erger. We hadden constant de bal maar deden er niets zinnig mee. 

In de 75’ werd Jari Luysterborg gewisseld door Wout Philipsen om meer power in de ploeg te krijgen. Deze wissel rendeerde direct want in dezelfde minuut scoorden we de gelijkmaker via Bula Bula. In de 79’ was het weer bibberen toen Zammel bijna kon scoren via Lennert Deceuster. Thomas Cools moest al zijn kunnen tonen om een doelpunt te verhinderen. Winnen was een must en we gingen alles op alles zetten. Thomas Wouters werd in de 80’ vervangen door Thomas Adriaensen die naast Bula Bula kwam postvatten. Ook Jan Vandamme werd in de slotminuten nog ingebracht om het verlossende doelpunt te scoren. Het was uiteindelijk Bula Bula die in de 89’ met een doorsteekpas Thomas Adriaensen kon bereiken en deze liet de kans niet onbenut om ons op voorsprong te trappen met een mooie goal.

De overwinning was binnen na een zeer moeizame wedstrijd tegen een zeer defensieve tegenstrever. De wisselspelers maakten vandaag het verschil in het slotkwartier en zo is iedereen belangrijk voor het elftal. Deze wedstrijd werd gewonnen op karakter wat ook een eigenschap is van ons elftal.

Een wedstrijd om snel te vergeten maar met deze overwinning sluiten we de heenronde af met 23 punten en een plaats in de linker kolom van de rangschikking .Wie had dat gedacht bij de start van de competitie?

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 7’: (Z) Steven Verhaert schiet vanuit een schuine hoek op doel , Thomas Cools kan met de voet redden.
 • 15’: (M) Voorzet van Jari Luysterborg naar het hoofd van Joris Sannen. Joris kan vrij koppen maar kan jammer genoeg de bal onvoldoende drukken en kopt over het lege doel.
 • 16’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen vanop +/-20m, de bezoekende doelman is bij de pinken en duwt de bal in hoekschop.
 • 20’: (M) Jari Luysterborgh legt de bal net buiten het 16-m gebied af voor Leeroy Gypen, Leeroy kan uithalen met rechts maar kraakt zijn schot.
 • 23’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen richting tweede paal waar Stef Melis in de korte hoek kan inkoppen maar de bezoekende doelman zit er nog net met zijn hand tussen en moet een hoekschop toestaan.
 • 37’: (M) Bert Swinnen schiet van in het stafschopgebied hard op doel , de hoek is vrij scherp. Bert heeft pech wanneer de bal via de binnenkant van de paal terug in het spel komt.
 • 38’: (M) Dieptepas van Joris Sannen op Jari Luysterborg die op zijn beurt Bula Bula wil bereiken maar zijn scherpe voorzet wordt door de doelman onschadelijk gemaakt.  

Tweede helft:

 • 47’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen naar de eerste paal, de doelman moet laag naar de grond en kan met een goede reflex de bal via de paal uit zijn doel houden.
 • 49’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen . De bezoekende doelman kan met enige moeite de bal toch pakken.
 • 50’: (Z) Thomas Cools onderschept een voorzet en gooit de bal centraal in de as naar Joris Sannen om het spel terug op te bouwen. Joris staat niet vrij genoeg en wordt direct onder druk gezet. Hij verliest het duel met Kurt De Haes en diens fantastisch schot gaat vanop +/- 25m over Thomas lekker binnen. Stand 0–1.
 • 70’: (M) Hoekschop van Bert Swinnen naar Thijs Van Gompel, zijn schot gaat voorlangs.
 • 75’: (M) Voorzet van Bert Swinnen die door Joris Sannen verlengt wordt tot bij Bula Bula. Bula Bula kan met een halve omhaal de bal, net voor de uitkomende doelman, in het doel krijgen. Stand 1–1.
 • 79’: (Z) Thomas Cools kan met een kattesprong de bal van Lennert Deceuster  vanonder de lat nog in hoekschop duwen.
 • 89’: (M) Steekpas van Bula Bula naar Thomas Adriaensen die de bal laag in de verste hoek met links binnenschiet. Stand 2-1.

Vervangingen:

 • 75’: Jari Luysterborg door Wout Philipsen
 • 80’: Thomas Wouters door Thomas Adriaensen.
 • 85’: Thijs Van Gompel door Jan Vandamme.

KFC Ezaart - KFC Mol 1-0

Datum: Zondag 29-11-2015

Aanvang:  14u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Jente Van Rooy, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Bert Swinnen, Jari Luysterborgh

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Siemen Vos, Jasper Slegers, Thomas Adriaensen

Voor de derde week op rij moesten we op zondagnamiddag een uitwedstrijd spelen. Met de verplaatsing naar Ezaart stond er een echte derby op het programma. Toen we vorig seizoen via eindronde de promotie naar derde konden afdwingen kwamen onder de spelers direct de wedstrijden tegen Ezaart ter sprake. Voor deze wedstrijd moesten we dan ook niemand motiveren en zeker Stef Melis niet die zijn broer, Thomas, als rechtstreekse tegenstrever zou tegenkomen.

Zowel Thomas Wouters als Wout Philipsen waren geschorst en moesten noodgedwongen aan de kant blijven. Jente Van Rooy schoof hierdoor een plaats achteruit. 

De wedstrijd ging zenuwachtig van start met slordig voetbal als gevolg. In de eerste helft hadden we wel het meeste balbezit maar konden dit overwicht niet omzetten in echte goede kansen. Het was integendeel Ezaart dat regelmatig kon prikken en de beste kansen bij elkaar speelde. Net voor het rustsignaal klom het via Tom Van Hoof bijna op voorsprong maar zijn schot werd op de doellijn geweerd door Dieter Conderaerts. 

Vroeg in de tweede helft had Jari Luysterborg de openingstreffer aan de voet maar Gert Essers hield met de safe van de match zijn netten schoon. De partij verliep vrij evenwichtig en stilaan werd duidelijk wie het eerste doelpunt zou scoren de wedstrijd zou winnen. Tot de 72’ waren we de meest dreigende ploeg. In de73’ kwamen we nog goed weg wanneer het schot van Dirk Cools op de lat strandde maar in de 75’ was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Thomas Cools kon een schot onvoldoende wegwerken. De afgeweerde bal kwam in de voeten van de vrijstaande Robin de Scheemaeker terecht die van kortbij de openingstreffer kon scoren. We gaven ons nog niet gewonnen maar de gelijkmaker scoren lukte niet meer.

 Van dit soort wedstrijden verwacht iedereen heel veel maar spijtig genoeg werd het voetballend geen hoogstaande wedstrijd.  De spanning was er wel maar door de weersomstandigheden was het zeer moeilijk voetballen. Het veld lag er slecht bij na de overvloedige regenval en de bal werd steeds gedragen door de wind.

Ondanks de rivaliteit tussen beide clubs was het een zeer faire derby.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 16’: (E) Tom Van hoof wint zijn duel op de linkerflank tegen Jonas Claes en kan afwerken op doel. Thomas cools pakt zijn schot.
 • 35’: (E) Afstandsschot van Tom Van Hoof vanop +/-20m gaat over.
 • 37’: (M) Leeroy Gypen vertrekt vanop eigen speelhelft op wandel naar het doel van Gert Essers, hierbij dribbelt hij 3 tegenstrevers maar in de zone van de waarheid tikt hij de bal iets te ver van zijn voet en verprutst de kans om te scoren.
 • 38’: (E) Tom Van Hoof dribbelt zich vrij en lost een afstandsschot van +/-20m naar doel maar Thomas Cools kan zijn schot pareren.
 • 40’: (M) Joris Sannen waagt zijn kans met een schot van net buiten het 16-m gebied. Zijn schot is niet hard genoeg om Gert Essers te bedreigen.
 • 45’: (E) Laterale bal van Willem Meynen naar Tom Van Hoof, deze kan vanop +/- 16-m uithalen maar zijn schot wordt van de lijn geweerd door Dieter Conderaerts.
 • 46’: (M) Strakke voorzet van Leeroy Gypen , Bula Bula en Joris Sannen kunnen er net niet bij om te scoren.

Tweede helft:

 • 50’: (M)Flankvoorzet van Thijs Van Gompel naar Jari Luysterborg, Jari kan van dichtbij niet scoren door een geweldige tussenkomst van Gert Essers.
 • 70’: (M) Snelle omschakeling via Bula Bula en Jari Luysterborg. Jari moet eigenlijk zelf op doel schieten maar past op Thomas Adriaensen . Thomas trapt naast het doel.
 • 72’: (M) Flankvoorzet van Thijs Van Gompel naar Jari Luysterborgh die aan de tweede paal de bal terug voor doel kan koppen. De bal wijkt af op een verdediger met een hoekschop als gevolg.
 • 73’: (E) Afstandsschot van Dirk Cools, zijn knal gaat via de lat buiten.
 • 75’: (E) Schot op doel, Thomas Cools verwerkt de bal maar duwt hem in de voeten van de vrijstaande Robin De Scheemaker die van kortbij kan scoren. Stand 1-0.
 • 85’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen komt via een thuisverdediger bij Jari Luysterborgh terecht.

Jari trapt overhaast over.

Vervangingen:

 • 53’: Jente Van Rooy door Thomas Adriaensen. (Jente zakt voor de tweede maal door zijn knie)
 • 76’: Jonas Claes door Jasper Slegers.

 

 

KFC Flandria - KFC Mol 5-5

Datum: Zondag 22-11-2015

Aanvang:  14u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Jari Luysterborgh

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Jasper Slegers, Thomas Adriaensen

De wedstrijd in het weekend dat het Schlagerfestival plaats vindt is traditioneel een moeilijke wedstrijd voor onze spelers. Van vrijdagavond tot zaterdag ’s morgens op de benen staan is niet de ideale voorbereiding om een wedstrijd te gaan spelen. Met de verplaatsing naar Flandria, dat onder leiding van zijn nieuwe trainer nog steeds op zoek was naar een eerste overwinning, was het dan ook afwachten hoe we dat feestje verteerd hadden.

Mol startte de wedstrijd, op een hobbelig speelveld, furieus. De eerste opgezette aanval werd meteen afgerond door Bula Bula. Na amper 1’ stond de 0-1 op het scorebord. Wie dacht dat het een rustige zondagswandeling ging worden had het verkeerd voor. Flandria was niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. In de 11’ stonden de bordjes op het scorebord gelijk wanneer de thuisploeg kon scoren op hoekschop via de vrijstaande Noeyens. Na dat doelpunt zaten we niet goed meer in de wedstrijd.  Ondanks dat ze constant drie spelers achteraan hielden hadden we het moeilijk bij balverlies. Ons positiespel bij balverlies was niet goed en er werden te weinig duels gewonnen. Door de afwezigheid van de geschorste Bert Swinnen waren de automatismen in het middenveld wat verstoord. Voor Jari, één van onze jonge gasten en Bert ’s plaatsvervanger , was het even zoeken. Met een 1-1 tussenstand gingen we rusten.  

De tweede helft was amper bezig of de scheidsrechter floot een strafschop na vermeend handspel van Jente Van Rooy. Hakkens zette de strafschop om en bracht Flandria in de 46’ op een 2-1 voorsprong . Dit was het begin van een doelpuntenfestival. De wedstrijd ging snel over en weer. In de 48’ kon Bula Bula, met het hoofd, scoren op een flankvoorzet van Jari Luysterborg. De stand stond weer gelijk, 2-2. Één minuut later kon Jari Luysterborgh ons op voorsprong brengen maar zijn schuiver ging net naast. In de 55’ kwam Flandria weer op voorsprong via Lenaerts, stand 3-2. Nu moest Mol vol aan de bak om terug te komen wat ook lukte via Jari Luysterborg in de 60’, stand 3-3. Wij gingen op dit elan door en Bula Bula bracht Mol in de 64’ weer op voorsprong. Met zijn derde doelpunt van de namiddag zette hij 3-4 op het bord. Toch konden we deze voorsprong niet vasthouden. In de 70’was het de scheidsrechter die de bal op de stip legde na een zeer lichte fout van Thomas Wouters. Noeyens zette de strafschop en de bordjes hingen weer gelijk , stand 4-4. Diezelfde Noeyens bracht 2’ later met zijn derde doelpunt van de namiddag Flandria, ongelooflijk maar waar, weer op een 5-4 voorsprong. Nog was de wedstijd niet gespeeld want Thijs Van Gompel knalde in de 80’ de gelijkmaker binnen, stand 5-5. In de 88’ waren we dicht bij de overwinning maar het doelpunt van de ingevallen Jasper Slegers werd wegens buitenspel afgekeurd.

Dit was een knotsgekke wedstrijd. Spannend tot in de laatste minuut. Vijf doelpunten scoren op verplaatsing en niet winnen is ontgoochelend zeker als we zien hoe de tegendoelpunten ontstaan zijn.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 1’: (M) Jari Luysterborgh stuurt Leeroy Gypen weg op de flank, Leeroy kan over zijn tegenstrever komen en diens strakke flankvoorzet wordt door Bula Bula in één tijd afgewerkt. Stand 0-1.
 • 4’: (FL) Afstandsschot van Mike Engelen gaat net naast.
 • 11’: (FL) Hoekschop van Mike Engelen over onze verdedigers heen, Wout Noeyens  kan ongehinderd de bal aannemen en overhoeks binnentrappen. Stand 1-1.
 • 12’: (M) Leeroy Gypen komt van de flank naar binnen en kan uithalen met rechts. De doelman moet een hoekschop toestaan.
 • 23’: (M) Aanval opgezet via Jente van Rooy die met een steekpas Leeroy Gypen op de flank kan bereiken. De voorzet van Leeroy wordt door Thijs Van Gompel aan de tweede paal hoog over geschoten.
 • 28’: (M) Afstandsschot van Leeroy Gypen  gaat net naast.
 • 31’: (M) Vrijschop vanop +/-20-m door Leeroy Gypen, de bal verdwijnt via een verdediger in hoekschop.
 • 32’: (FL) Afstandsschot van Nick Boeckx , Thomas Cools moet een hoekschop toestaan.

Tweede helft:

 • 46’: (FL) Jente Van Rooy wil een bal in onze 16-m ontzetten, in de loopbeweging komt de botsende bal  tegen zijn schouder terecht maar de scheidsrechter ziet er toch een handspel in en legt de bal op de stip. Robin Hakkens zet de strafschop om. Stand 2-1.
 • 48’: (M) Gemeten flankvoorzet van Jari Luysterborg, Bula Bula veert het hoogste op en kan binnenkoppen. Stand 2-2.
 • 49’: (M) Bula Bula legt de bal na een mooie actie terug op Jari Luysterborgh. Die ziet zijn schuiver net naast gaan.
 • 51’: (M) Een flankvoorzet van Thijs Van Gompel wordt door Bula Bula net over gekopt.
 • 55’: (FL) Steekpas van Robin Hakkens door het centrum van onze verdediging naar Ward Lenaerts die vanop +/-12 m de bal staalhard in het dak van het doel trapt. Stand 3-2.
 • 60’: (M) Doorsteekpas van Bula Bula naar Leeroy Gypen die vanop de flank Jari Luysterborg bediend. Jari schiet de bal in één tijd binnen. Stand 3-3.
 • 64’: (M) Hoekschop van Jari Luysterborg naar Bula Bula die voor de tweede keer met het hoofd scoort. Stand 3-4.
 • 70’: (FL) Thomas Wouters tikt zijn tegenstrever lichtjes aan in ons strafschopgebied. Voor de scheidsrechter is deze fout zwaar genoeg om de bal voor de tweede maal op de stip te leggen.

Wout Noeyens zet de strafschop om. Stand 4-4.

 • 72’: (FL) Wout Noeyens krijgt de bal toegespeeld met de rug naar het doel, draait zich rond onze verdediger vrij en schiet in het zijnet binnen. Stand 5-4.
 • 80’: (M) Een slecht ontzette bal komt bij Thijs van Gompel terecht, deze knalt hem staalhard overhoeks binnen. Stand 5-5
 • 88’: (M) Jasper Slegers scoort op voorzet van Leeroy Gypen, zijn doelpunt wordt terecht of onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Vervangingen:

 • 75’: Thomas Wouters door Wout Philipsen.
 • 80’: Jari Luysterborg door Jasper Slegers.

 

KSK Oosthoven - KFC Mol 2-2

Datum: Zondag 15-11-2015

Aanvang:  14u30

Selectie:

Thomas Cools

Wout Philipsen, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Bert Swinnen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Jari Luysterborg, Jasper Slegers, Thomas Adriaens

Met de verplaatsing naar Oosthoven gingen we op bezoek bij de ploeg die in de rangschikking op gelijke hoogte stond met KFC Mol. Konden we onze zegereeks verder zetten na de glansprestatie van vorige week tegen de leiders uit Olmen was maar de vraag. In laatste instantie moest Jonas Claes wegens ziekte voor deze wedstrijd forfait geven. Wout Philipsen nam zijn plaats in.

Door het stormachtige weer was het opletten geblazen want door de wind kon de bal wel eens onverwachte capriolen maken.

De eerste helft moesten we starten met de wind in ons nadeel. Het belette ons echter niet om de tegenstrever direct onder druk te zetten. Met goed voetbal creëerden we in het aanvangskwartier 3 loep zuivere kansen maar scoren lukte niet. Tegen de gang van het spel in kon Oosthoven net voor het half uur de score openen via Van Den Abeelen . Enkele minuten later was het Jonas Vaes die de score kon verdubbelen. Dit kwam gezien het verloop van de wedstrijd aan als een mokerslag doch gingen we niet tegen de vlakte. In dezelfde minuut konden we via Jente Van Rooy al de aansluitingstreffer scoren. We namen de wedstrijd terug in handen maar moesten wel met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Na de pauze was de wind onze bondgenoot.  Vanaf het begin gingen we op zoek naar de gelijkmaker. De druk van KFC Mol was zo groot dat Oosthoven er nauwelijks nog kon uitkomen. Na een aantal kansen te hebben gehad konden we op het uur toch de gelijkmaker scoren via Bert Swinnen. De 2-2 stond eindelijk op het bord. Deze stand bleef behouden tot het eindsignaal.

Uiteindelijk konden we een 2-0 achterstand ophalen wat positief is. Een gelijkspel op verplaatsing is niet slecht maar de ontgoocheling na de wedstrijd was toch groot omdat we op basis van het geleverde spel en het aantal gecreëerde kansen de overwinning hadden verdiend.   

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 3’: (M)Flankvoorzet van Leeroy Gypen,  Bert Swinnen kopt de bal aan de tweede paal al duikend naast.
 • 5’: (M) Flankvoorzet van Leeroy Gypen, Bula Bula mist aan de tweede paal. De bal botst via zijn lichaam tegen de paal.
 • 14’: (M) Doorsteekpas van Leeroy Gypen op Bert Swinnen die met links kan uithalen. Zijn schot strand op de vuisten van de doelman die een hoekschop moet toestaan.
 • 20’: (O) indraaiende vrijschop van Manu Boogers vanop links, bal gaat net naast aan de verste paal.
 • 25’: (O) Actie van Manu Boogers op de linkse flank, kan naar binnenkomen en met rechts op doel schieten. Zijn schot wijkt via Thomas Wouters lichtjes af. Thomas cools kan de bal pakken maar niet klemmen zodat Thomas Van Den Abbeelen  van kortbij kan scoren. Stand 1-0.
 • 30’: (M) Doorsteekpas van Bula Bula op Bert Swinnen die met rechts kan uithalen maar de doelman kan de bal op de borst klemmen.
 • 33’: (O) Sam Kennis trapt vanop rechts de bal voor doel  en Jonas Vaes kan aan de tweede paal vrij binnenkoppen. Stand 2 -0
 • 34’: (M) Jente Van Rooy schiet op doel, zijn schot gaat via Tom Van Beeck in doel. Stand 2-1.
 • 40’: (M) Dieter Conderaerts  wordt na een geweldige dribbel  net buiten de 16-m tegen de grond gewerkt. De hieruit volgende vrijschop wordt van Bert Swinnen door Kevin Jacobs in hoekschop verwerkt.

Tweede helft:

 • 47’: (M) Bula Bula kan vanop de 16-m naar doel schieten maar zijn schot wordt door een verdediger afgeblokt , het leder komt in de voeten van Leeroy Gypen die op zijn beurt zijn kans waagt maar de bezoekende doelman kan de bal in hoekschop boksen.
 • 48’: (M) Thijs Van Gompel knalt op doel maar weer zit de doelman er tussen. We houden er een hoekschop aan over.
 • 53’: (M) Afstandsschot van Bert Swinnen, zijn schot zoeft net naast het doel.
 • 55’: (M) Een flankvoorzet van Thijs Van Gompel wordt in één tijd op de slof genomen door Bert Swinnen. De doelman kan de bal pakken.
 • 60’: (M) Snelle omschakeling via Jente Van Rooy die Joris Sannen in het straatje stuurt. Joris behoudt het overzicht en legt de bal breed op Bert Swinnen die beheerst overhoeks binnentrapt.

Een counter uit het boekje. Stand 2-2.

 • 70’: (M) Een indraaiende hoekschop van Bert Swinnen gaat bijna rechtstreeks binnen, de verraste doelman kan de bal nog net uit zijn doel boksen maar moet een nieuwe hoekschop toestaan.
 • 87’: (M) Hoekschop van Bert Swinnen naar Thomas Wouters die aan de tweede paal de bal net niet kan binnenkoppen.

Vervangingen:

 • 67’: Bula Bula door Thomas Adriaensen
 • 81’: Thijs Van Gompel door Jasper Slegers.
 • 87’: Thomas Wouters door Jari Luysterborg.

 

KFC Mol – K. Zwal. Olmen 3-0

Datum: Zaterdag  07-11-2015

Aanvang:  19u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Bert Swinnen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Jasper Slegers, Thomas Adriaensen.

Met Olmen kregen we de leiders over de vloer. Hun deelname aan de eindronde voor promotie was reeds verzekerd door het winnen van de eerste periode. Na onze 9 op 9 hadden we ons klassement stevig verbeterd en konden we ontspannen voetballen. Verliezen was geen drama. Wetende dat Olmen de beste aanval van de reeks heeft en elke week scoort kon het wel eens een moeilijke avond worden voor onze jongens.

De eerste helft begon fel. Van een studieronde was geen sprake. Olmen kreeg binnen de minuut al een torenhoge kans maar Thomas Cools was bij de les en kon het schot van Ali Burhan in hoekschop verwerken.

De aanvangsminuten waren voor Olmen tot we in de 8’ de score konden openen via Jente Van Rooy.

Vanaf dan namen we de wedstrijd in handen en het vertrouwen steeg met de minuut. Olmen kon onze organisatie niet ontwrichten. In de 35’ kon Jente Van Rooy met  een fantastisch afstandsschot de score verdubbelen. Tussendoor had Joris Sannen al eens de 2-0 aan de voet gehad.

Tijdens de rust kregen we het besef dat een stunt in de maak was. Tegen Meer hadden we al eens een 0-2 voorsprong uit handen gegeven, vandaag zou dit niet nogmaals gebeuren.

In de tweede helft ging Olmen op zoek naar de aansluitingstreffer. Binnen de 5’ konden ze tweemaal dreigen met afstandsschoten van Davy Heymans. Vanaf dan was het Mol dat het heft in handen nam en de wet ging dicteren. Olmen kreeg geen voet meer aan de grond. In de 75’ minuut kon Bula Bula een snelle counter afronden en de 3-0 stond op het scorebord. We bleven daarna de wedstrijd goed controleren.

Dit was tot op heden ongetwijfeld onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik denk dat we met zijn allen trots mogen zijn op deze prestatie.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 1’: (O) Ali Burhan trapt op doel na flankvoorzet vanop links, Thomas Cools moet de bal uit de winkelhaak boksen. De bal verdwijnt in hoekschop.
 • 8’: (M) Bert Swinnen trapt een flankvoorzet vanop rechts naar Joris Sannen die aan de tweede paal de bal terug kopt naar Bula Bula. Zijn schot wordt onvoldoende afgeweerd door de bezoekende doelman. Jente Van Rooy kan van dichtbij scoren. Stand 1-0
 • 11’: (M) Joris Sannen komt alleen voor doel maar schiet onder druk van een bezoekende verdediger, vanop de 16-m iets te overhaast , zwak in de handen van Chris Berghmans.
 • 27’: (M) Perfecte  40-m pas van Dieter Conderaerts naar Joris Sannen die de bal over de  bezoekende verdediging kan doorkoppen en zo Leeroy Gypen bereikt. Leeroy  zijn voorzet wordt ontzet voor de inlopende Bula Bula en Bert Swinnen.
 • 35’: (M) Bert Swinnen speelt Leeroy Gypen aan op de flank die terug legt naar de aanlopende Jente Van Rooy. Deze trapt met veel balgevoel vanop +/-20m naar doel. Zijn gekruld schot gaat over de Olmense doelman in de verste winkelhaak onhoudbaar binnen. Wereldgoal, stand 2-0.

Tweede helft:

 • 48’: (O) Afstandsschot van Davy Heymans, Thomas Cools moet de bal in hoekschop boksen.
 • 49’: (O) Afstandsschot van Davy Heymans na assist van Mike Dierick, zijn schot gaat net naast.
 • 55’: (M) Dieptepas van Joris Sannen naar Bert Swinnen die met een perfect georiënteerde balaanname zich tussen 2 verdedigers kan vrij spelen. Bert komt alleen voor doel maar wijkt te ver uit naar buiten waardoor de hoek om te kunnen scoren iets te scherp wordt. Doelman Berghmans kan een doelpunt verhinderen.
 • 57’: (M) Afstandsschot van Leeroy Gypen. Berghmans duwt de bal over de lat in hoekschop.
 • 66’: (M) Leeroy Gypen trapt een voorzet van Bula Bula in 1-tijd voorlangs.
 • 70’: (M) Afstandsschot van Leeroy Gypen gaat net naast het doel.
 • 71’: (M) Thijs Van Gompel  gaat de lijn af, is zijn verdediger voorbij en komt goed naar binnen maar zijn voorzet vanop de doellijn is niet nauwkeurig genoeg. Doelman Berghmans duwt de bal in hoekschop. Jammer, Bula Bula en Bert swinnen staan alleen voor doel.
 • 75’: (M) Na balrecuperatie op een hoekschop van Olmen kunnen we zeer snel omschakelen. Deze perfecte counter wordt door Bula Bula afgerond na passing van Leeroy Gypen. Stand 3-0.
 • 79’: (M) Voorzet van Bert Swinnen naar Jente Van Rooy die de bal in 1-tijd op doel trapt. De bezoekende doelman kan de bal stoppen.

Vervangingen:

 • 76’: Thijs Van Gompel door Jasper Slegers
 • 76’: Leeroy Gypen door Wout Philipsen
 • 78’: Bula Bula Alafu door Thomas Adriaensen

 

KFC Poppel – KFC MOL 2-4

Datum: Zondag  01-11-2015

Aanvang:  14u30

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Bert Swinnen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Jari Luysterborg, Thomas Adriaensen.

Na de overwinning tegen Sint –Jozef vorige week kregen we aansluiting met het peleton. Met  de verplaatsing naar het verre Poppel kregen we terug een tegenstander van ons kaliber voorgeschoteld. Wij konden voor de derde keer op rij aantreden met een ongewijzigd elftal terwijl  Poppel wegens blessures 3 belangrijke basisspelers moest missen. Het was dan ook de bedoeling om vanaf het begin de wedstrijd in handen te nemen om alzo snel op voorsprong te kunnen komen.

In de eerste helft werd er goed gevoetbald tot aan de 16-m. Poppel werd op eigen speelhelft gedrukt en kwam er zelden uit. Ondanks ons veldoverwicht creëerden we te weinig kansen en de enkele kansen die we dan toch kregen werden niet in doelpunten omgezet door gebrek aan alertheid in het strafschopgebied. Aan de rust had eigenlijk de 0-2 op het bord moeten staan.   

We begonnen aan de tweede helft met dezelfde intensies als in de eerste helft. Nu lukte het wel. In de 50’ kon Jente Van Rooy de score openen met een kopbal en 15’ later stond het 0-3 na doelpunten van Thomas Adriaensen en Bert Swinnen. Direct na de 0-3 kon Poppel tegen scoren op een ingestudeerde vrijschop. Dit doelpunt bracht ons niet van de wijs. 5’ voor affluiten kon Stef Melis de score op 1-4 brengen. In de slotminuut kan Poppel nog de 2-4 scoren.

Een dik verdiende overwinning na een dominante wedstrijd onze ploeg. Laat Olmen nu maar komen maar dat zal andere koek zijn.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 1’: (M) Flankvoorzet van Leeroy Gypen , Joris Sannen kopt over.
 • 14’: (M) Actie van Thijs Van Gompel die vanop de doellijn de bal achteruit legt naar Bert Swinnen maar deze mist in eerste instantie zijn schot. Bij een tweede poging gaat de bal via een tegenstander in hoekschop.
 • 23’: (M) Flankvoorzet van Leeroy Gypen, Joris Sannen zijn kopbal gaat net naast de eerste paal buiten.

Tweede helft:

 • 50’: (M) Vrijschop van Bert Swinnen , Jente Van Rooy kopt de bal aan de tweede paal hard  overhoeks binnen. Stand 0 -1.
 • 55’: (M) Jente van Rooy gaat op wandel , dribbelt 3 man maar i.p.v. van zelf zijn kans te gaan om te scoren wordt zijn pas naar Bula Bula afgeblokt
 • 60’: (M) De oprukkende Jonas Claes kan met een gemeten flankvoorzet Bula Bula bereiken die de bal terug kopt naar Thomas Adriaensen. Thomas kan van kortbij rustig afwerken. Stand  0-2.
 • 67’: (M) Bula Bula brengt Bert Swinnen met een steekpas alleen voor doel. Bert legt de bal via de doelpaal in het mandje. Stand 0-3.
 • 68’: (P) Remco Van Den Broek kan een vrijschop vanop +/-20m na een ingestudeerd nummertje laag in de hoek binnentrappen. Stand 1-3.
 • 70’: (M) Steekpas van Bert Swinnen naar Leeroy Gypen die alleen voor doel komt. Leeroy schiet de bal overhoeks op de paal, Jari Luysterborg staat op de goede plaats maar mist met zijn linker de rebound.
 • 71’: (M) hoekschop van Bert Swinnen , Joris Sannen kop in de handen van de bezoekende doelman.
 • 85’: (M) Flankvoorzet van Jonas Claes naar Stef Melis die bal aan de tweede paal kan binnen duwen. Stand 1-4.
 • 90’: (P) de vrijstaande Bjorn Matuesen kan aan de tweede paal nog een gemakkelijk doelpunt scoren na concentratieverlies van onze defensie.  Stand 2-4

Vervangingen:

 • 45’: Thijs Van Gompel door Thomas Adriaensen
 • 69’: Bula Bula Alafu door Jari Luysterborg
 • 75’: Leeroy Gypen  door Wout Philipsen.

 

 

KFC MOL – Sint-Jozef 2-1

Datum: Zondag  25-10-2015

Aanvang:  15u00

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Bert Swinnen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Jari Luysterborg, Thomas Adriaensen.

Met de komst van Sint-jozef stond er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Tegen de voorlaatste in de rangschikking moest er absoluut gewonnen worden. Bij een overwinning konden we de kloof met St.-Jozef uitdiepen tot 9 punten en aansluiting krijgen met de middenmoot. Na de winst van vorige week op het veld van FC Gierle was het vertrouwen in de groep dan ook groot.

De wedstrijd begon veelbelovend. De bezoekers uit Rijkevorsel konden wel de score openen in de 10’ maar op het kwartier stonden de bordjes na een doelpunt van Bert Swinnen terug gelijk. Wat we daarna van onze ploeg te zien kregen was van een bedenkelijk niveau. Slordige passing met veel balverlies als gevolg, slecht positiespel, geen duelwinst, enz… . Sint-Jozef had het meeste balbezit maar kon uiteindelijk ook geen kans bij elkaar gespeeld krijgen.

Tijdens de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken want zo kon het echt niet verder.

In de tweede helft moesten we uit een ander vaatje tappen als we de winst thuis wilden houden.

Zonder echt goed te spelen trokken we nu wel de wedstrijd naar ons toe. Op het uur kwamen we op voorsprong via Thomas Wouters. Op de 65’ kwamen we wel goed weg na een geharrewar in ons 5-m gebied wanneer Jonas Claes een bal op de doellijn kon ontzetten. Daarna kregen we nog enkele goede kansen om onze voorsprong te vergroten maar de bezoekende doelman was hun beste speler en kon zijn netten schoon houden. Met hun snelle tegenaanvallen moesten we wel blijven opletten voor een tegendoelpunt en zo bleef het spannend tot in de laatste minuut.

Ondanks onze slechtste wedstrijd van het seizoen verdienen we op basis van kansen wel de overwinning.

 Positief was ook dat Thomas Adriaensen voor het eerst in de selectie zat. Met Thomas, die wegens een rugblessure lange tijd out was, recuperen  we een aanvallende speler.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 5’: (St-Jo) Afstandsschot van Hans Peeters, Thomas Cools pakt .
 • 8’: (M) Dieptepas van Joris Sannen, Leeroy Gypen trapt net over.
 • 10’: (St-jo) Indraaiende hoekschop van Jeroen Verboven op het hoofd van Jonathan Sips die Joris Sannen verrast en de bal aan de eerste paal binnen kopt. Stand 0-1
 • 14’: (M) Dieptepas van Joris Sannen, Leeroy Gypen trapt zwak op de doelman Sven van De Waeter
 • 16’: (M) Steekpas van Jonas Claes  op Bula Bula Alafu die zich op de flank kan doorzetten. De goed gevolgde Bert Swinnen  kan zijn voorzet van kortbij in doel binnen duwen. Stand 1-1

Tweede helft:

 • 58’: (M) Afstandsschot van Bert Swinnen, keeper pakt.
 • 59’: (M) Hoekschop van Bert Swinnen  naar Jente Van Rooy, zijn kopbal wordt op wonderbaarlijke wijze uit het doel gehouden maar Thomas Wouters kan in de rebound de bal toch binnenduwen. Stand 1-2
 • 61’: (M) Lange voorzet van Stef Melis vanop de linker flank, Bert Swinnen kopt vanaf de 16-m de bal over de doelman op de lat.
 • 63’: (M) Dieptepas van Thijs Van Gompel  op Bert Swinnen die oog in oog komt met de bezoekende doelman. Zijn schuiver met links gaat net naast de verste paal buiten.
 • 64’: (St.-Jo) Een heet standje voor ons doel. De bal botst eerst tegen de paal en rolt dan tergend traag over de doellijn. Jonas Claes kan uiteindelijk voor een aanstormde bezoeker de bal ontzetten.
 • 67’: (M)Verre uittrap van Thomas Cools die Bula Bula Alafu alleen voor doel brengt, zijn schot wordt nog afgeblokt door Dennis Rossiers.
 • 69’: (M) De bezoekende doelman kan een goed getrapte vrijschop van Bert Swinnen  weg boksen. De afvallende bal wordt door Leeroy Gypen strak over de grond naar de verste hoek getrapt maar de doelman kan opnieuw met een fantastische redding de bal uit zijn doel houden.

Hij moet wel een hoekschop toestaan.

 • 86’: (M) Bula Bula Alafu stuurt Thijs Van Gompel in het straatje, zijn schot wordt weer met een goede parade van de bezoekende doelman onschadelijk gemaakt.
 • 92’: (M) Leeroy Gypen schiet op doel maar ziet zijn schot met een goede save van de doelman in hoekschop verdwijnen.

Vervangingen:

 • 80’: Thijs Van Gompel door Thomas Adriaensen
 • 80’: Joris Sannen door Wout Philipsen
 • 82’: Jente Van Rooy door Jari Luysterborg.

 

FC Gierle- KFC MOL 0-1

Zondag  18-10-2015

Aanvang:  15u00

Selectie:

Thomas Cools

Jonas Claes, Thomas Wouters, Dieter Conderaerts, Stef Melis

Joris Sannen, Jente Van Rooy, Bert Swinnen

Thijs Van Gompel, Bula Bula, Leeroy Gypen

Wisselspelers: Jens Bosmans (K), Wout Philipsen, Siebe Eyckmans, Jasper Slegers.

Voor de competitiestart werd FC Gierle bij de titelkandidaten gerekend. Door het uitvallen van een aantal spelers door langdurige blessures konden ze die ambitie tot nu toe nog niet waarmaken. Ondanks die tegenslag bij de thuisploeg bleef het toch een lastige verplaatsing. Na 2 nederlagen op rij was onze goede start gewist en stonden we op een niet benijdenswaardige plaats in het klassement. Een overwinning was dan ook welkom. Joris Sannen, die wegens een enkelblessure zes weken aan de kant stond, kwam voor het eerst aan de aftrap. Ook de herstelde Dieter Conderaerts was terug van de partij.

Gierle ging het best van start en kon in het openingskwartier een 3-tal hoekschoppen afdwingen maar onze verdediging stond pal en kon ze allemaal ontzetten. Voor de rest verliep de eerste helft zeer evenwichtig met amper kansen voor beide teams. Net voor het rustsignaal was de thuisploeg nog wel gevaarlijk op een goed genomen hoekschop. Onze doelman kon de kopbal, met een sublieme reflex en de hulp van de lat, uit zijn doel houden.

Met veel vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. Goed in de organisatie blijven voetballen op het zeer grote veld was de opdracht. Ook de tweede helft verliep gelijk opgaande en echt uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. Na een uur spelen dreigden we Dieter Conderaerts te verliezen door een plotse migraineaanval maar hij kon uiteindelijk de wedstrijd toch uitspelen. Het werd stilaan duidelijk dat wie het eerste doelpunt zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. In de 78’ konden we de score openen via Jente Van Rooy. De thuisploeg bracht nog een extra aanvaller in de ploeg maar kon de achterstand niet meer ongedaan maken. In de 92’ was er nog een mogelijkheid om de 0-2 te scoren na een actie van Jasper Slegers.

Onze eerste uitoverwinning is een feit. Een goede collectieve prestatie van onze ploeg.

Een overzicht van de belangrijkste acties:

Eerste helft:

 • 28’: Hakkes (G) indraaiende vrijschop wordt afgeblokt .
 • 43’: Hakkes (G) indraaiende vrijschop naar inlopende Filip van Gorp, Thomas Cools ranselt de kopbal met een knappe reflex via de lat uit doel .

Tweede helft:

 • 51’: Jonas Claes (M) voorzet op Bula Bula Alafu die nipt naast trapt.
 • 53’: Hakkes (G) afstandsschot scheert net naast het doel.
 • 65’: Bert Swinnen (M) hoekschop naar tweede paal, bal gaat voorlangs, Thijs Van Gompel komt iets te laat om de bal binnen te duwen.
 • 74’: Wim Van Peel (G) komt alleen voor Thomas Cools maar schiet naast.
 • 78’: Bert Swinnen (M) trapt een gemeten hoekschop naar de tweede paal, Leeroy Gypen kopt de bal terug voor doel  naar Jente Van Rooy die via de paal en de doelman scoort met het hoofd.
 • 85’: Wim Van Peel (G) ziet zijn afstandsschot net over de lat vliegen.
 • 92’: Jasper Slegers (M) schiet over na een individuele actie op rechts.

Vervangingen:

 • 69’: Thijs Van Gompel door Jasper Slegers
 • 72’: Joris Sannen door Wout Philipsen
 • 86’: Leeroy Gypen door Siebe Eyckmans.

 

KFC MOL-KVV Dosko 0-2


Zaterdag 10-10-2015
19u30
De wedstrijd tegen KVV Dosko, dat net als KFC MOL via eindronde promoveerde, beloofde op voorhand een felle wedstrijd te zullen worden.
De bezoekers konden zich bij winst handhaven in de kop van het klassement en Mol sport had na de nederlaag tegen Meer, waar het in het laatste kwartier een 0-2 voorsprong uit handen gaf, iets recht te zetten. Thuis hadden we nog niet verloren.
De eerste helft werd gespeeld aan een hoog tempo. De eerste 10’ waren voor Mol tot Daan Berghmans bij een tackle ongelukkig ten val kwam en hierbij zijn pols brak. Bernard Baert nam zijn plaats in. We hadden even de tijd nodig om deze tegenslag te verwerken. Beide ploegen kregen enkele kansen maar op slag van rust konden de bezoekers toch de score openen via een strafschop. Een vermeende fout van onze doelman, Thomas Cools, op de doorgebroken Karichev Imad werd onterecht bestraft met een strafschop. Thomas ging in de voeten en de manier waarop de bezoekende spits tegen de grond ging leek zeer sterk op een swalbe. De speler zelf gaf later toe dat het een slimme val was.
Onze spelers kwamen goed uit de kleedkamer en waren niet aangeslagen door die opdoffer vlak voor rust. Het geloof in puntenwinst was bij iedereen aanwezig. Vanaf het begin gingen we dan ook op zoek naar de gelijkmaker en twee keer waren we er kort bij via Wout Philipsen en Bula Bula Alafu. We hadden meer balbezit in de tweede helft maar Dosko controleerde de wedstrijd. Het verdedigde secuur en het was constant opletten voor hun snelle counters. Beide ploegen kregen maar een paar kansen. In de blessuretijd werd uiteindelijk de 0-2 gescoord.
Ondanks dat Dosko de betere technische ploeg was hadden we toch een punt verdiend.

Een overzicht van de belangrijkste acties:
Eerste helft:
• 20’: Thomas Cools (M)duwt een schot van Kane Verhoeven (D)uit doel.
• 25’: Leeroy Gypen (M)gaat door op links maar zijn schot belandt net achter de paal in het zijnet.
• 27’: Jente van Rooy (M) ziet zijn schot via een tegenstrever afwijken in hoekschop
• 31’: Karichev Imad (D)knalt een vrijschop vanop +/-20m op de kruising.
• 40’: Karichev Imad (D) schiet vanop +/-25m net over het doel
• 45’: Marinus Graafmans (D)scoort op strafschop

Tweede helft:
• 48’: Bram Lenaerts (D) schiet vanop +/-20m net over doel
• 50’: Bula Bula Alafu (M) schiet uit de draai net naast, doelman op verkeerde been
• 52’: Wout Philipsen (M) kopt een hoekschop naar de eerste paal en wordt van de lijn weggekopt
• 54’: Karichev Imad (D) ziet zijn boogbal vanop 20m op de bovenkant van de lat belanden
• 75’: Bula Bula Alafu (M) schiet net over
• 85’: Bert Swinnen (M) schiet een vrijschop vanop 20m staalhard op de vuisten van de bezoekende doelman.
• 91’: Bram Lenaerts (D) schiet in blessuretijd van kortbij overhoeks binnen, 0-2 einduitslag.

Vervangingen:
• 12’: Daan Berghmans door Bernard Baert
• 70’: Thijs Van Gompel door Jari Luysterborg
• 75’: Leeroy Gypen door Milos Trifunovic.